Begin september verscheen in De Boekenkrant in de rubriek ‘Mijn favoriete boekhandel’ een stukje van biografe Petra Teunissen.

“Zeker een keer in de maand bezoek ik Het Witte Huys in Rhoon. Het is een sfeervolle boekwinkel in het centrum van Rhoon met een brede collectie boeken, tijdschriften en originele cadeauartikelen. Aan de grote tafel het midden van de zaak kun je rustig een boek doorbladeren of met je leeskring gezamenlijk een roman bespreken. Eigenaresse Carina Proveniers is uitstekend op de hoogte van het laatste boekennieuws. Ze kent haar klanten en geeft persoonlijk leesadvies, waarvoor ze altijd de tijd neemt. Ook op zaterdag! Carina kent mijn voorliefde voor Couperus en verraste mij spontaan met een Couperus-luisterboek. Voor mijn proefschrift over de Nederlandse schrijfster Clare Lennart had ik veel (vak)literatuur nodig. Of ik nu via Twitter, mail of Whatsapp bestelde, ik kreeg mijn boeken altijd even vlot binnen. Carina en haar medewerkster Claudia leefden jarenlang mee met al mijn onderzoeks- en schrijfperikelen. In juni 2017 was Voor ’t gewone leven ongeschikt. Een biografie van Clare Lennart, klaar. Ik mocht mijn boek in Het Witte Huys ten doop houden. Carina richtte een prachtige etalage in ter ere van de feestelijke boekpresentatie en zorgde voor een interview in de lokale media. Voor de verkoop van mijn boek, dat ik in eigen beheer uitgaf, werken we ook prettig samen. Carina handelt alle bestellingen van particuliere klanten voor mij af. Toen een positieve recensie in de Volkskrantprecies in mijn vakantie viel en het ineens storm liep, zorgde zij ervoor dat alles op rolletjes liep. De fijne koffiehoek in Het Witte Huys is bovendien mijn favoriete plek voor afspraken met andere literatuurliefhebbers.”